Cuketová plnka
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 131671x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
plnka: | |
údenina (údené mäso) | |
majorana | |
15 - 20 dkg | syr |
1 ks | cuketa (väčšie) |
2 ks | vajcia |
2 ks | cibula |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cuketu lúpe, rozkrojíme a semená vydlabeme. Čistú dužinu nastrúhame nahrubo. Osolíme ju a necháme odležať, aby pustila prebytočnú vodu. Zatiaľ si ošúpeme cibuľu a nasekáme ich najemno. Syr nastrúhame a údeninu nakrájame na kocky. Z Odležanie cukiny vytlačíme prebytočnú vodu a zmiešame ju s cibuľou, syrom a klobásou. Vmiešame vajcia a Cuketové plnku podľa chuti okoreníme. Nakoniec Cuketové plnku zahustíme strúhankou. V podstate pripravíme normálne plnku, len žemľu v mlieku nahradíme cuketou a syrom. Cuketové plnku pečieme v menšej vrstve, aby sa odparila voda.