Cuketová buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 70126x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
400 g | cukor krupica |
1/2 ks | citrón |
3/4 balíčku | kypriaci prášok |
2,3 dl | olej |
2 lyžice | kakao |
540 g | polohrubá múka |
340 g | cuketa |
3 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Olúpanú cuketu, nastrúhame na jemnom strúhadle, necháme chvíľu stáť a vytlačíme prebytočnú vodu. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a citrónovou kôrou a vmiešame k nim olej. Prisypeme múku s kypriacim práškom a vmiešame cuketu. Na záver do cesta vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Do vymastenej a vysypanej formy alebo na plech nalejeme svetlé cesto a potom tmavé cesto. Tmavé cesto špajlí premiešame so svetlým cestom. Cuketové buchtu zapečieme 12 minút pri 180 ° C. Potom zmiernime teplotu na 160 ° C a pečieme ešte asi 30 - 40 minút. Na záver Cuketové buchtu pocukrujeme.