Cukeťáky s jablkami
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 57360x
Nebojte sa kombinovať cuketu s jablkami - dosiahnete jemné a lahodnej chuti prílohy k akémukoľvek mäsu.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | plnotučná horčica |
1 ks | vajcia |
2 ks | jablko |
3 štipky | korenie |
2 lyžičky | soľ |
200 g | hrubá múka |
3 lyžičky | majorana |
2 lyžičky | drvená rasca |
1 ks | cuketa |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Cuketu ošúpeme, pozdĺžne rozpolíme a vydlabeme mäkkú časť s jadrami. Nastrúhame ju nahrubo. K nastrúhanej cuketě pridáme nahrubo nastrúhané jablká, vajcia a hrubú múku. Osolíme, prisypeme drvená rasca, majoránku a korenie. Nezabudneme na lyžicu plnotučnej horčice. Zmes dobre premiešame. Rozohrejeme si na panvici olej a lyžicou alebo naberačkou na neho rozotrieme pripravené cesto. Smažíme do zružoveniu okrajov z jednej strany, otočíme a smažíme z druhej. Cukeťáky s jablkami sú veľmi chutné k rôznym mäsám alebo masovým zmesiam, ale môžeme ich podávať aj samotnej.