Cuketa so zemiakovými haluškami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 39302x
Ľahký zeleninový pokrm s zemiakovými gnocchi, ktorý podávame s jogurtovou-bylinkovou omáčkou.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
450 g | cuketa |
1 ks | červená paprika |
500 g | zemiakové gnocchi (polotovar) |
1 ks | cibula |
omáčka: | |
1 lyžica | čerstvý alebo mrazený kôpor |
cukor | |
200 ml | biely jogurt |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Jogurt osolíme, premiešame s usekaným kôprom, podľa chuti môžeme prisladiť a necháme rozležet. Cibuľu a papriku očistíme a nakrájame na kocky. Cuketu umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme a nakrájame na tenké plátky. Zemiakové gnocchi uvaríme podľa návodu na obale. V hlbšej panvici na oleji postupne orestujeme cibuľu, papriky a cuketu. Potom pridáme uvarené a odkvapkané zemiakové gnocchi a všetko na panvici premiešame. Podľa chuti osolíme. Cuketu s zemiakovými halušky podávame s jogurtovou-bylinkovou omáčkou. Miesto kôpru môžeme použiť podľa obľúbenosti pažítku, petržlen alebo aj mätu.