Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cuketa so zemiakovými haluškami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 39302x
Cuketa so zemiakovými haluškami

Ľahký zeleninový pokrm s zemiakovými gnocchi, ktorý podávame s jogurtovou-bylinkovou omáčkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Cuketa so zemiakovými haluškami
recept Cuketa so zemiakovými haluškami
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

450 g cuketa
1 ks červená paprika
500 g zemiakové gnocchi (polotovar)
1 ks cibula

omáčka:

1 lyžica čerstvý alebo mrazený kôpor
cukor
200 ml biely jogurt

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Jogurt osolíme, premiešame s usekaným kôprom, podľa chuti môžeme prisladiť a necháme rozležet. Cibuľu a papriku očistíme a nakrájame na kocky. Cuketu umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme a nakrájame na tenké plátky. Zemiakové gnocchi uvaríme podľa návodu na obale. V hlbšej panvici na oleji postupne orestujeme cibuľu, papriky a cuketu. Potom pridáme uvarené a odkvapkané zemiakové gnocchi a všetko na panvici premiešame. Podľa chuti osolíme. Cuketu s zemiakovými halušky podávame s jogurtovou-bylinkovou omáčkou. Miesto kôpru môžeme použiť podľa obľúbenosti pažítku, petržlen alebo aj mätu.

Komentáre k receptu Cuketa so zemiakovými haluškami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty