Cuketa na špajle
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 27185x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | cuketa |
2 ks | kuracie prsia |
3 lyžičky | talianska zmes byliniek |
1 - 2 lyžíc | olivový olej |
trojobal: | |
strúhanka | |
hladká múka | |
2 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Cuketu umyjeme, olúpeme a pozdĺžne rozkrojíme. Zbavíme jej jadier a mäkké vnútorné časti. Potom cuketu nakrájame na väčšie kúsky. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na väčšie kúsky - zhodné s kúskami cukety. Posypeme je talianskou zmesou byliniek a pokvapkáme olivovým olejom. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať. Rezaného a vodou umyté špajle přepůlíme (polovičná sa zmestia do fritovacieho koša pri ďalšej úprave). Na špajle napichujeme striedavo cuketu a kuracie mäso. Cuketou vždy kraja ukončíme, lepšie drží na špajľu. Tiež je vhodný väčší pomer cukety ako mäsa. Pripravené špízy obalíme v trojobale - múka, vajcia, strúhanka. Rozohrejeme si olej vo fritovacom hrnci a špízy usmažíme. Cuketu na špajľu servírujeme s vareným zemiakom a čerstvou zeleninou. Vhodný je tiež cesnakový dresing alebo tzatziky.