Čučoriedkový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 73127x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 ks | vajcia |
125 ml | mlieko |
100 g | cukor krupica |
100 g | maslo |
1 lyžička | prášok do pečiva |
250 g | polohrubá múka |
drobenka: | |
80 g | cukor krupica |
200 g | polohrubá múka |
80 g | maslo |
náplň: | |
500 g | čučoriedky |
Postup prípravy receptu
V mise vymiešame maslo, cukor a žĺtky do peny. Prisypeme múku premiešané s práškom do pečiva, prilejeme mlieko a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Na panvici rozohrejeme cukor a maslo, prisypeme múkou, miešame, až sa začne všetko drobiť a necháme vychladnúť. Cesto zľahka obraciame a vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča, posypeme ovocím a posýpkou. Čučoriedkový koláč pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 30 minút. Upečený čučoriedkový koláč necháme trochu vychladiť, nakrájame a môžeme podávať. Do odrobinky môžeme pridať kokosovú múčku