Čučoriedkový koláč s kefírom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 25874x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | polohrubá múka |
140 g | cukor |
125 g | zmäknuté maslo |
1 lyžica | prášok do pečiva |
500 ml | kefírové mlieko |
1 | vanilkový cukor |
2 ks | vajcia |
300 g | čučoriedky |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
strúhanka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejeme na 160 ° C. Formu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Maslo spolu s oboma cukry našľaháme do peny. Pridáme vajcia a opäť prošleháme až na svetlý hladký krém. Vmiešame múku s práškom do pečiva a prilejeme kefír. Nakoniec zľahka vmiešame polovicu čučoriedok. Zmes nalejeme do tortovej formy a uhladíme povrch. Navrch nasypeme druhú polovicu čučoriedok. Čučoriedkový koláč pečieme 50 - 60 minút, necháme trochu prechladnúť a krájame.