Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Čučoriedkové tiramisu

  • dezerty
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69697x
Čučoriedkové tiramisu

Obľúbený dezert s chuťou ovocia. Obvyklú kávovú príchuť nahradí čučoriedky.

vytlačiť recept Čučoriedkové tiramisu
recept Čučoriedkové tiramisu sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 ml smotana na šľahanie
300 g čučoriedky
500 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukor
200 g cukor múčka
4 plátky želatína

podľa potreby:

griotka
cukrárske piškóty

Postup prípravy receptu

Smotanu ušľaháme s tretinou cukru dotuha. Želatínu rozpustíme, riadime sa návodom uvedeným na obale. Syr mascarpone vyšľaháme so zvyšnými dvoma tretinami cukru, vanilkovým cukrom, tromi lyžicami griotky as rozpustenou želatínou. Zmiešame so šľahačkou, ľahko premiešavame metličkou, kým sa obe časti dobre nespoja. Zavárané čučoriedky necháme odkvapkať. Ak použijeme čerstvé, očistíme ich, umyjeme a necháme uschnúť. Čučoriedky vmiešame do pripravenej syrové-smotanové hmoty. Pripravíme si formu, ktorú vyložíme fóliou, na dno poukladáme cukrárske piškóty, pokvapkáme je griotky a rozotrieme prvú vrstvu krému. Vrstvy opakujeme, kým nevypotřebujeme všetok krém. Hotový čučoriedkový dezert tiramisu dáme na dlhšiu dobu zatuhnout do chladničky, najlepšie na 24 hodín a podávame.

Komentáre k receptu Čučoriedkové tiramisu (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty