Čučoriedkové tiramisu
- dezerty
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 71274x
Obľúbený dezert s chuťou ovocia. Obvyklú kávovú príchuť nahradí čučoriedky.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 ml | smotana na šľahanie |
300 g | čučoriedky |
500 g | mascarpone |
1 balíček | vanilkový cukor |
200 g | cukor múčka |
4 plátky | želatína |
podľa potreby: | |
cukrárske piškóty | |
griotka |
Postup prípravy receptu
Smotanu ušľaháme s tretinou cukru dotuha. Želatínu rozpustíme, riadime sa návodom uvedeným na obale. Syr mascarpone vyšľaháme so zvyšnými dvoma tretinami cukru, vanilkovým cukrom, tromi lyžicami griotky as rozpustenou želatínou. Zmiešame so šľahačkou, ľahko premiešavame metličkou, kým sa obe časti dobre nespoja. Zavárané čučoriedky necháme odkvapkať. Ak použijeme čerstvé, očistíme ich, umyjeme a necháme uschnúť. Čučoriedky vmiešame do pripravenej syrové-smotanové hmoty. Pripravíme si formu, ktorú vyložíme fóliou, na dno poukladáme cukrárske piškóty, pokvapkáme je griotky a rozotrieme prvú vrstvu krému. Vrstvy opakujeme, kým nevypotřebujeme všetok krém. Hotový čučoriedkový dezert tiramisu dáme na dlhšiu dobu zatuhnout do chladničky, najlepšie na 24 hodín a podávame.