Čučoriedkové knedlíky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 72389x
Jednoduchý recept na obľúbené čučoriedkové knedličky z kvasnicového cesta, ktoré sypeme tvarohom, cukrom a prelievame rozpusteným maslom.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | čučoriedky |
cesto: | |
20 g | čerstvé droždie |
1 lyžička | cukor |
1 ks | vajcia |
300 g | hladká múka |
1 štipka | soľ |
200 ml | vlažné mlieko |
podľa chuti: | |
100 g | rozpustené maslo |
cukor múčka | |
100 g | tvrdý tvaroh |
Postup prípravy receptu
Čučoriedky očistíme, umyjeme, osušíme a premiešame s lyžicou práškového cukru. Múku preosejeme a prisolíme. Mlieko ohrejeme asi na 30 ° C, nesmie byť horúce. Tvrdý tvaroh nastrúhame. Maslo rozpustíme. V mise vymiešame droždie s cukrom. Keď sa kvasnice rozpustí, vmiešame vajcia, múku a postupne aj vlažné mlieko. Hmotu spracujeme na hladké cesto, ktoré ľahko poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť. Až cesto zdvojnásobí objem, vyvaľkáme z neho na doske doske placku asi 0,5 cm vysokú. Z placky vykrajujeme štvorce 4x4 cm. Do ich stredu kladieme pocukrované čučoriedky a cesto spracujeme v guľôčky. Čučoriedkové knedle varíme vo vode asi 6 - 8 minút. Hotové knedle vyberieme dierovanou lyžicou a na tanieri sypeme strúhaným tvarohom, polievame rozpusteným maslom a prisladíme práškovým cukrom.