Čučoriedková smotanová torta
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 61752x
Torta z kyslej smotany už určite poznáte. Ponúkam vám trochu inů variantu tohto osviežujúceho dezertu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | vanilkové kúpeľné oblátky |
1 miska | čučoriedky |
2 balíčky | vanilkový cukor |
3 ks | kyslá smotana |
na ozdobu: | |
1 - 2 ks | jahody |
mäta |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si 3 kúpeľné oblátky. Vanilkový cukor rozdelíme do troch téglikov kyslej smotany a do smotany zamiešame. Prvá oplatku potrieme polovicou smotany z jedného téglika, posypeme čučoriedkami a na ne navrstvíme druhú polovicu smotany z téglika. Opatrne a zľahka rozotrieme. Takto postupujeme aj pri druhej a tretej oblátky. Potreté oblátky potom na seba naskladáme. Tretia, vrchný oplatku, môžeme ozdobiť jahodu a lístkom mäty, aby tortu bol farebnejšie. Tortu potom prenesieme na tanier a dáme na niekoľko hodín do chladničky. Smotana stuhne a oplátka zmäkne. Čučoriedkový smotanový tortu pripravuje najlepšie z čerstvých čučoriedok, alebo aj iného ovocia. Pozn: Môžeme pripraviť aj vyššiu tortu tým, že naukladáme na seba viac oblátok. Na každú ďalšiu oplatku budeme potrebovať navyše aj jeden téglik smotany.