Čučoriedková piškóta s pudingom
- múčniky
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 29575x
Netradičné čučoriedkový koláč výbornej chuti.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | jahodový pudingový prášok |
250 g | čučoriedky |
cesto: | |
120 g | hladká múka |
3 ks | vajcia |
120 g | cukor kryštál |
podľa potreby: | |
sadlo | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Celé vajcia šľaháme s cukrom po dobu najmenej 10 minút. Čím dlhšie budeme šľahať, tým viac potom cesto nabehne. Správne šľahané hmota po vytiahnutí metličky má držať trochu tvar. Potom opatrne vmiešame múku. Cesto nalejeme do tukom vymazanej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme do tej doby, než sa okraje piškóty neodchlipuje od steny. Upečený korpus necháme vychladnúť. Korpus poukladáme vrstvou čučoriedok. Ďalej si uvaríme puding. Horúci puding schladíte (napr. pod prúdom studenej vody), aby zhutněl. Pudingom prelejeme piškótu s čučoriedkami a uhladíme. Na vrch ešte dosypeme trochu zvyšných čučoriedok. Čučoriedkový piškótu s pudingom dáme na pol hodinky do chladničky stuhnúť. Čučoriedkový piškótu s pudingom nakrájame a môžeme podávať.
Komentáre k receptu Čučoriedková piškóta s pudingom (1 komentár)
-
Tatiana
10.May 2016 21:24
Piškóta je výborná aj keď som použila špaldovú hladkú múku.