Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Črepníkové knedle

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 94554x
Črepníkové knedle

Recept na výbornú prílohu k omáčkam.

vytlačiť recept Črepníkové knedle
recept Črepníkové knedle sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrnek hrubá múka
1 lyžička soľ
1 hrnek mlieko
2 ks rožok
2 ks vajcia

podľa potreby:

olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Vajcia si rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Do misy vyklopíme hrnček hrubej múky, nalejeme hrnček mlieka, pridáme 2 žĺtky a lyžičku soli. Dobre premiešame v riedke cesto. Nakrájame na malé kocky 2 rožky a pridáme do misy. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Štyri hrnčeky vymastíme bravčovým sadlom alebo olejom a cesto nalejeme do výšky 3 / 4 každého z nich. Postavíme ich do kastróla s vodou, siahajúcou len k uchu hrnčekov. Prikryjeme pokrievkou a varíme presne 33 minúty! Potom kastról odstavíme a hrnčeky vyberieme z vody. Nadýchaná čiapky za chvíľku klesne a knedle vyklopíme do krájača. Črepníkoch knedle chutia výborne ku sviečkovej alebo k rajskej omáčke.

Komentáre k receptu Črepníkové knedle (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty