Črepníková buchta podľa fantázie
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 8483x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 hrnek | mlieko |
1 hrnek | hrubá múka |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
8 lyžíc | maslo |
1 hrnek | cukor krupica |
1 hrnek | polohrubá múka |
1 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
1 balíček | želé na tortu |
1 miska | čerstvé alebo zavárané ovocie |
Postup prípravy receptu
Všetky ingrediencie zmiešame dohromady a vytvoríme hutnú zmes, medzitým si necháme na sporáku rozpustiť maslo v troške mlieka a nakoniec primiešame k už pripravenému cestu. Do cesta môžete rozmiešať kakao, kokos, orechy či marmeládu pre ozvláštnenie chuti. Cesto rovnomerne rozprestrieme na pripravený plech (najlepšie je použiť papier na pečenie), navrch poukladáme ovocie podľa chuti. Výborné sú predovšetkým čučoriedky a maliny. Plech vložíme do predhriatej rúry a na primeranej teplote (Podľa intenzity pečenia každej rúry, nie príliš naprudko!) Buchtu upečieme. Hotová je, ak pichnete špáradlom doprostred a cesto sa na neho už nelepí. Podľa návodu na obale si pripravíme želé na tortu (červený, číry) a po miernom vychladnutí črepníkové buchtu celú polejeme.