Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Čokoládový dezert s jahodami

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6484x
Čokoládový dezert s jahodami

Čokoládovo-smotanový sýty dezert podávame s jahodami a mandľami.

vytlačiť recept Čokoládový dezert s jahodami
recept Čokoládový dezert s jahodami sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 ml smotana na šľahanie
200 g cukor
2 štipky drvený rozmarín
1 lyžička citrónová kôra
200 ml biele suché víno
100 g horká čokoláda

na ozdobu:

mandle

podľa potreby:

jahody

Postup prípravy receptu

Z omytého citróna jemne nastrúhame kôru. Horkú čokoládu nakrájame na malé kúsky alebo nastrúhame nahrubo. Jahody očistíme a umyjeme. Víno zahrievame s cukrom tak dlho, kým sa nerozpustí. Vmiešame citrónovú kôru, zalejeme smotanou na šľahanie a všetko privedieme k varu. Za stáleho miešania pridáme čokoládu a drvený rozmarín. Čokoládovo-smotanovú zmes necháme veľmi pozvoľna variť asi 25 minút. Na dno vypláchnutých pohárov alebo mističek vložíme jahodu, zalejeme tekutým krémom a vychladnuté necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Čokoládový dezert ozdobíme jahodami a sparenými alebo praženými mandľami. Ku zdobenie môžeme použiť šľahačku a lístok mäty. Podávame ako dezert ku káve.

Komentáre k receptu Čokoládový dezert s jahodami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty