Čokoládový dezert s jahodami
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 7493x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 ml | smotana na šľahanie |
200 g | cukor |
2 štipky | drvený rozmarín |
1 lyžička | citrónová kôra |
200 ml | biele suché víno |
100 g | horká čokoláda |
na ozdobu: | |
mandle | |
podľa potreby: | |
jahody |
Postup prípravy receptu
Z omytého citróna jemne nastrúhame kôru. Horkú čokoládu nakrájame na malé kúsky alebo nastrúhame nahrubo. Jahody očistíme a umyjeme. Víno zahrievame s cukrom tak dlho, kým sa nerozpustí. Vmiešame citrónovú kôru, zalejeme smotanou na šľahanie a všetko privedieme k varu. Za stáleho miešania pridáme čokoládu a drvený rozmarín. Čokoládovo-smotanovú zmes necháme veľmi pozvoľna variť asi 25 minút. Na dno vypláchnutých pohárov alebo mističek vložíme jahodu, zalejeme tekutým krémom a vychladnuté necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Čokoládový dezert ozdobíme jahodami a sparenými alebo praženými mandľami. Ku zdobenie môžeme použiť šľahačku a lístok mäty. Podávame ako dezert ku káve.