Čokoládový cheesecake
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 28296x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
200 g | kakaové sušienky |
90 g | maslo |
drobenka: | |
čokoláda | |
100 g | kakaové sušienky |
40 - 50 g | maslo |
krém: | |
60 g | cukor múčka |
200 g | smotana na šľahanie 40% |
1 balíček | stužovače šľahačky |
250 g | Plnotučný tvaroh |
100 g | mliečna čokoláda |
poleva: | |
1 balíček | čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
200 g sušienok, treba kakaových venčekov, si rozdrobíme a pridáme k nim zmäknuté maslo. Poriadne zmiešame, aby vzniklo akoby cesto. Hmotu vložíme do tortovej formy s odnímateľným dnom. Poriadne rozprestrieme na dno. Tvaroh, cukor a smotanu ušľaháme. Nad parou si ľahko rozpustíme mliečnu čokoládu (naozaj do krémovej konzistencie, aby nebola moc horúca). Necháme čokoládu chvíľu vychladnúť a pridáme k tvarohu a smotane, umixujeme. Nezabudneme vysypať aj stužovače. Náplň nandáme na pripravený korpus zo sušienok a chladíme v chladničke. Najlepšie cez noc. Niekoľko hodín pred podávaním však na zákusok nalejeme čokoládovú polevu posypeme sušienkami zmiešanými s trochou tvrdšieho masla, aby sa vytvorila odrobinky, do ktorej nastrúhame ešte niekoľko tabuliek čokolády. Použila som čokoládu s mliečnou náplňou a keď sa nastrúha, vytvárajú také pekné dvojfarebné hoblinkami, opäť necháme stuhnúť. Čokoládový cheesecake nakrájame a môžeme podávať.