Čokoládovo-kávový krém
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 44879x
Chcete svojho miláčika prekvapiť? Pripravte mu lahodný čokoládový dezert s chuťou kávy.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
krém: | |
3 lyžice | cukor krupica |
1 balíček | horká čokoláda |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
6 lyžičiek | instantná káva |
1 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
čokoládové zdobenie | |
náplň: | |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
2 lyžice | cukor |
1 ks | vajcia |
6 g | želatína |
1 balíček | biela čokoláda |
Postup prípravy receptu
Rozlámanú tmavú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Prisypeme kávu a za stáleho miešania ju necháme rozpustiť. Odstavíme. Žĺtok ušľaháme s cukrom a pridáme do krému. Smotanu vyšľaháme dotuha az bielka vyšľaháme pevný sneh. Do čokoládového krému všleháme šľahačku a nakoniec sneh. Do studenej vody namočíme želatínu. Rozlámanú bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Žĺtok ušľaháme s cukrom a pridáme do krému. Želatínu vytlačíme a vmiešame do krému. Krém uložíme do chladničky vychladiť. Smotanu vyšľaháme dotuha az bielka vyšľaháme pevný sneh. Akonáhle začne krém tuhnúť, vmiešame do neho šľahačku a nakoniec sneh. (V ingredienciách ako náplň). Obidva krémy striedavo vrstvíme buď do jednej veľkej sklenenej misy alebo do sklenených pohárov, aby tvoril viditeľné pruhy. Pripravený dezert uložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky vychladiť. Pred podávaním čokoládovo-kávový krém ozdobíme lístočkami alebo hoblinkami čokolády.