Čokoládovo-fazuľový krém
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 65155x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | cukor múčka |
250 g | fazuľa |
80 g | horká čokoláda |
150 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Fazuľa namočíme cez noc do studenej vody. Druhý deň vodu vymeníme a fazuľa uvaríme domäkka. Použiť môžeme aj fazuľa už predvarené, príprava krému bude rýchlejší. Uvarené fazule scedíme, rozmixujeme a ešte pretlačíme cez sito, aby sme získali čo najjemnejšie konzistenciu fazuľové hmoty. Necháme vychladnúť. Čokoládu nalámeme na malé kúsky, dáme do hrnci a nad parou necháme zmäknúť. Cukor preosejeme, maslo vyberieme z chladničky a necháme zmäknúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, po častiach pridávame fazuľové hmotu a čokoládu. Všetko ušľaháme na hladký krém. Čokoládový fazolový krém chutí rovnako dobre, ako iné sladké krémy a potrieť s ním môžeme torty, piškótové rezy, rolády, alebo aj BeBe sušienky.