Čokoládové trojhránky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 26821x
Recept na sladkú chuťovku potrebné pre nečakanú návštevu. Možno použiť aj ako cukroví.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | smotana na varenie alebo na šľahanie |
100 g | čokoláda na varenie |
1 - 2 lyžíc | vlašské orechy |
1 lyžica | med |
5 - 6 lyžíc | burizony |
5 - 6 lyžíc | ovsené vločky |
podľa potreby: | |
mleté vlašské orechy |
Postup prípravy receptu
Celú čokoládu na varenie rozlámeme a necháme rozpustiť, stačí iv mikrovlnke. Do roztopené čokolády vmiešame smotanu (nie priamo z chladničky, mohla by sa zraziť) a tekutý med. Na veľký plochý tanier položíme po celej ploche vrstvu mletých orechov (asi 1 cm vysokú). Hladkú čokoládu vmiešame k nasucho opraženým ovseným vločkám, burizonům a nasekaným vlašských oříškům. Pracujeme rýchlo, aby sme v čokoláde obalil každý kúsok. Zmes ihneď rozprestrieme na mleté orechy. Množstvo vyjde tak akurát na 1 tanier. Dáme stuhnúť asi na 1 - 2 hodiny do chladničky. Na tanieri krájame čokoládové trojhránky alebo iné tvary. Zospodu budú celé orieškové, a tak si ušetríme prácu s vymazávaním alebo použitím alobalu alebo papiera na pečenie. Z čokoládovej zmesi možno tvoriť aj kopčeky, obaľovať v orieškoch a klásť ich do papierových košíčkov.