Čokoládové perníčky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 133547x
Viete, že perníčky sú symbolom radosti a mladosť? Preto by nemali chýbať na vianočnom prestretom stole spolu s jablkami, ktoré sú symboly zdravia. S pečením môžete začať už teraz. Cesto je rýchle a jednoduché.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
3 lyžice | kakao |
500 g | hladká múka |
2 lyžičky | perníkovej korenie |
120 g | cukor múčka |
10 g | soda |
2 ks | vajcia |
3 lyžice | med |
1 ks | čokoláda na varenie |
120 g | maslo |
na potření: | |
2 ks | vajcia |
poleva: | |
30 dkg | cukor múčka |
1/2 ks | citrón |
1 lyžička | solamyl |
2 ks | bielok |
Postup prípravy receptu
Maslo si necháme na teplom mieste zmäknúť. Čokoládu naopak máme v chladničke, aby mäkká nebola. Stuhnutú ju nastrúhame. Maslo s cukrom a vajíčkami vymiešame do peny. Môžeme na to použiť elektrický ručný šľahač. Pridáme med a perníkové korenie, prisypeme nastrúhanú čokoládu a 3 lyžice kakaa. Vmiešame múku a nakoniec sódu. Cesto vypracujeme rukami. Zamiesené cesto necháme vychladiť aspoň 1 / 2 hodiny v chladničke. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme plát asi 0,5 centimetra silný a vykrajujeme rôzne tvary pomocou vykrajovátek. Nožom přendáváme na plech s papierom na pečenie a pečieme sprudka v predhriatej rúre asi 3 minúty. Z kuchyne neodcházíme, perníčky musíme strážiť. Ešte horúce čokoládové perníčky potierame rozšľahaným vajíčkom, krásne sa potom lesknú. Perníčky zdobíme polevou, ušľahanú z cukru, bielkov, šťavy z citróna a 1 lyžičky solamylu.
Komentáre k receptu Čokoládové perníčky (1 komentár)
-
eva
07.December 2014 21:04
Vyskusam vyzeraju naozaj dobre ..