Čokoládové dráčiky
- múčniky
- žádná kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 140633x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | cukor múčka |
300 g | hladká múka |
50 g | kakao |
100 g | čokoláda na varenie |
80 g | hera |
3 ks | vajcia |
400 g | jalbko |
1 balíček | prášok do pečiva |
Postup prípravy receptu
Jablká olúpeme, vykrojíme a nahrubo nastrúhame. Cukor s kakaom zmiešame a vymiešame s maslom do peny. Pridáme jablká, vajce a premiešame. Múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a postupne primiešavame ku zmesi. Dôkladne premiešame na jemné cesto.
Obdĺžnikovú hlbší formu vytrieme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto a rovnomerne ich rozotrieme. Rúru vyhreje na 200 ° C a plech s cestom dáme piecť. Po 15 minútach rúru ztlumíme na 180 ° C a korpus pečieme ešte 25 minút.
Po vybratí z rúry necháme korpus vychladnúť a nakrájame na kúsky v tvare obdĺžnikov, ktoré zatiaľ nerozdeľuje od seba. Čokoládu rozohrejeme a nalejeme pokrájaný korpus, necháme len čiastočne stuhnúť, polevu rozkrojíme podľa tvaru kúskov a každý môžeme dozdobiť.
Každý kúsok zdobíme hranolky alebo lupienky mandlí a čerstvými jablkami.