Čokoládová torta 1
- dezerty
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 76434x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
25 g | kakao |
6 ks | vajcia |
150 g | cukor múčka |
150 g | rozpustená čokoláda |
krém: | |
150 g | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Primiešame kakaový prášok a čokoládu. Z vaječných bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do čokoládovej hmoty. Zmesou naplníme vymazanú tortovú formu s priemerom 22,5 cm av rúre predhriatej na 180 ° C pečieme 35 minút. Necháme vychladnúť a ozdobíme karamelom. Príprava karamelu: Cukor rozpustíme na panvici s hrubým dnom pri vysokej teplote. Panvíc priebežne trasieme, aby sa cukor rovnomerne zahrieval. Privedieme k varu a miešame, kým hmota nezíska zlatistú farbu. Karamel nalejeme na vymastený fóliu a necháme vychladnúť. Potom ho nasekáme na väčšie kúsky. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov