Citrusové potešenie
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 61222x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | pomaranč |
2 ks | grep |
3 ks | mandarinka |
na ozdobu: | |
sekané mandle | |
čokoládové hoblinkami | |
sirup: | |
1 dl | voda |
2 ks | pomaranč |
3 lyžice | cukor krupica |
1 ks | citrón |
2 štipky | mletá škorica |
Postup prípravy receptu
Citrusové plody podľa vlastného výberu olúpeme a nakrájame na kolieska silná približne 1 cm. Ak použijeme grepy, nezabudneme odstrániť bielu šupku, ktorá má horkú chuť. Dva pomaranče rozkrojíme a vytlačíme z nich šťavu. Citrón rozpolíme a vytlačíme z neho tiež šťavu. Potom si pripravíme sirup, ktorým budeme ovocie polievať. Do menšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor, škoricu, pomarančovú a citrónovú šťavu a zahrievame, kým sa cukor nerozpustí. Kolieska ovocia rozdelíme na taniere a prelejeme pripraveným sirupom. Dezert posypeme sekanými mandľami, čokoládovými hoblinkami a ihneď podávame.