Citrónový koláč s ovocím
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 29031x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 dl | citrónový vývar |
175 g | mandle |
175 g | cukor |
2 lyžice | hladká múka |
3 ks | citrón |
1/4 lyžičky | prášok do pečiva |
4 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
ovocie | |
šľahačka | |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Citróny dobre umyjeme (alebo použijeme chemicky neošetrené), vložíme do hrnca s vodou a varíme pod pokrievkou 1 hodinu. 1 dl citrónového vývaru odložíme stranou. Vychladnuté citróny zbavíme kôstok, nakrájame ich na malé kúsky, ktoré spolu s vývarom rozmixujeme na hladkú kašu. Mandle aj so šupkou pomelieme a premiešame s múkou a práškom do pečiva. Tortovú alebo koláčovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Rúru předtopíme na 175 ° C. Z vajec a cukru ušľaháme v robote veľmi hustý krém, do ktorého postupne pridávame citrónovú hmotu a zmes mandlí s múkou. Cesto vlejeme do formy do 3 / 4 výšky. Pečieme veľmi zvoľna 35 - 45 minút dozlatista. Prepečenia citrónového koláče skúšame pomocou špajle. Vychladnutý múčnik vyklopíme a naporcuje na tenšie plátky. Citrónový koláč podávame ozdobený šľahačkou, malinami a ostružina, ale aj iným ovocím (podľa chuti).