Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Citrónové terazzo

  • dezerty
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 140775x
Citrónové terazzo

Pre spestrenie sviatočného stola a pre maškrtné jazýčky našich milých.

vytlačiť recept Citrónové terazzo
recept Citrónové terazzo sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g cukor krupica
vydlabaný citrón
4 ks veľký citrón
700 ml voda
vetvička mäty

Postup prípravy receptu

Dôkladne si umyjeme citróny. Z jedného si olúpeme 6 prúžkov kôry az ostatných si ju ostrouháme.

Celé citróny si na doske pomačkáme a potom z nich vytlačíme 125ml šťavy. Tú potom zmiešame s nastrúhanou kôrou a necháme uležať.

Prúžky citrónovej kôry, cukor a vodu dáme do hrnca a začneme za stáleho miešania zahrievať, kým sa cukor nerozpustí. Potom varíme bez miešania cca 4 minúty. Pritom navlhčenou štetcom na pečivo stierajú sirup, ktorý sa nám uchytáva na stenách hrnca. Po oných 4 minútach necháme sirup vychladnúť.

Zo sirupu vyberieme prúžky kôry a vmiešame do neho citrnovou šťavu s nastrúhanou kôrou. Umícháný sirup prelejeme do vhodnej nádoby a zmrazíte. Takáto terazzo vydrží v mrazničke až 3 mesiace.

Tesne pred podávaním preklopíte nádobu s granitu na lopárik a priložíme na nádobu utierku namočenú v horúcej vode. Nádobu zahrejeme a terazzo nám vypadne. Ak sa nevyklopí, postup opakujeme.

Granitu nakrájame na kusy a krátko rozmixujeme. Ihneď podávame vo vychladených miskách alebo vydlabaných citrónom. Zdobíme štipky mäty.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Citrónové terazzo (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty