Citrónové terazzo 1
- nápoje
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 89868x
Terazzo nie je ani zmrzlina, ani ochutených rumom, ale ani studený nápoj. Je to proste osviežujúci dezert pre horúce letné dni!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | citrón |
8 lyžíc | čerstvá citrónová šťava |
2 hrnky | voda |
1/2 hrnku | cukor |
na ozdobu: | |
citrónová kôra |
Postup prípravy receptu
Z dobre umytého citróna nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Vodu a cukor dáme do veľkého kastróla a na miernom ohni zahrievame za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Privedieme k varu, odstavíme a roztok necháme vychladnúť. Do vychladnutého cukrového roztoku pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu, dôkladne zamiešame a zmes nalejeme do plytkej nádoby, ktorú je možné uložiť do mrazničky. Mrazíme 2 hodiny. Nádobu ponoríme na pol minúty do horúcej vody, mrazenú hmotu vyklopíme do mixéra a rozmixujeme na kryštáliky. Naberačkou na zmrzlinu upravíme kopčeky granity do misiek, ozdobíme hoblinkami citrónovej kôry a podávame. Zdroj: Nízkotučné pokrmy, edícia 100 najlepších receptov