Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Citrónové rizoto so špargľou

  • hlavné chody
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 88464x
Citrónové rizoto so špargľou

Recept na rizoto plné vitamínov.

vytlačiť recept Citrónové rizoto so špargľou
recept Citrónové rizoto so špargľou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
100 g strúhaný parmezán
200 g hlavička špargle
700 ml kuracie alebo zeleninový vývar
400 g biela ryža
mletý korenie
2 lyžice olivový olej
4 lyžice maslo
1 ks citrón
250 ml biele víno
soľ

Postup prípravy receptu

Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a 3 - 4 minúty ju opekáme dozlata. Prisypeme ryžu a zľahka ju pečieme po dobu 1 minúty. Ryžu zalejeme vínom a privedieme k varu. Zmiernime oheň a za stáleho miešania varíme 4 - 5 minút, kým sa víno nevytvára. Do panvice prilejeme tretinu vývaru a za stáleho miešania varíme 4 - 5 minút, kým sa vývar nevsiakne do ryže. Pridáme polovicu zvyšného vývaru a postup opakujeme. Prilejeme zvyšok vývaru, pridáme špargľu a za stáleho miešania varíme ďalších 5 minút. Špargľa aj ryža by mali zostať nerozvařené. Pridáme maslo, polovicu parmezánu a korenia, a za stáleho miešania varíme 1 minútu, kým sa maslo a syr nerozpustí. Rizoto podávame posypané strúhaným parmezánom, petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov

Komentáre k receptu Citrónové rizoto so špargľou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty