Citrónové rizoto so špargľou
- hlavné chody
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 88464x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
100 g | strúhaný parmezán |
200 g | hlavička špargle |
700 ml | kuracie alebo zeleninový vývar |
400 g | biela ryža |
mletý korenie | |
2 lyžice | olivový olej |
4 lyžice | maslo |
1 ks | citrón |
250 ml | biele víno |
soľ |
Postup prípravy receptu
Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a 3 - 4 minúty ju opekáme dozlata. Prisypeme ryžu a zľahka ju pečieme po dobu 1 minúty. Ryžu zalejeme vínom a privedieme k varu. Zmiernime oheň a za stáleho miešania varíme 4 - 5 minút, kým sa víno nevytvára. Do panvice prilejeme tretinu vývaru a za stáleho miešania varíme 4 - 5 minút, kým sa vývar nevsiakne do ryže. Pridáme polovicu zvyšného vývaru a postup opakujeme. Prilejeme zvyšok vývaru, pridáme špargľu a za stáleho miešania varíme ďalších 5 minút. Špargľa aj ryža by mali zostať nerozvařené. Pridáme maslo, polovicu parmezánu a korenia, a za stáleho miešania varíme 1 minútu, kým sa maslo a syr nerozpustí. Rizoto podávame posypané strúhaným parmezánom, petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov