Cisársky múčnik
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 62998x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 ks | vajcia |
100 g | kandizované ovocie |
100 g | mandle |
1 balíček | vanilkový cukor |
50 ml | mlieko |
125 g | vlašské orechy |
1 balíček | prášok do pečiva |
30 ml | olej |
200 g | cukor krupica |
150 g | hrozienka |
300 g | hladká múka |
podľa potreby: | |
polohrubá múka na vysypanie | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Vajcia s oboma druhmi cukru vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko a opäť vyšľaháme. Mandle sparíme, olúpeme a rovnako ako vlašské orechy nasekáme. Múku zmiešame s práškom do pečiva, prisypeme mandle aj orechy, hrozienka a kandizované ovocie. Premiešame a po častiach prisypávame do vaječnej peny. Nakoniec tenkým pramienkom prilejeme olej. Vymažeme a vysypeme formu a cesto do nej nalejeme. Povrch uhladíme av predhriatej rúre pečieme asi 60 minút na 175 ° C. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme cukrom. Pri slávnostných príležitostiach môžeme jednotlivé dieliky cisárskeho múčnika dozdobiť šľahačkou a mandľovými lupienkami alebo kandizované čerešničkou.