Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cisársky múčnik

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62998x
Cisársky múčnik

Kandizované ovocie, mandle, orechy a hrozienka vymiešaní do lahodného múčnika.

vytlačiť recept Cisársky múčnik
recept Cisársky múčnik sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

6 ks vajcia
100 g kandizované ovocie
100 g mandle
1 balíček vanilkový cukor
50 ml mlieko
125 g vlašské orechy
1 balíček prášok do pečiva
30 ml olej
200 g cukor krupica
150 g hrozienka
300 g hladká múka

podľa potreby:

polohrubá múka na vysypanie
olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Vajcia s oboma druhmi cukru vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko a opäť vyšľaháme. Mandle sparíme, olúpeme a rovnako ako vlašské orechy nasekáme. Múku zmiešame s práškom do pečiva, prisypeme mandle aj orechy, hrozienka a kandizované ovocie. Premiešame a po častiach prisypávame do vaječnej peny. Nakoniec tenkým pramienkom prilejeme olej. Vymažeme a vysypeme formu a cesto do nej nalejeme. Povrch uhladíme av predhriatej rúre pečieme asi 60 minút na 175 ° C. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme cukrom. Pri slávnostných príležitostiach môžeme jednotlivé dieliky cisárskeho múčnika dozdobiť šľahačkou a mandľovými lupienkami alebo kandizované čerešničkou.

Komentáre k receptu Cisársky múčnik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty