Cirok cestoviny s maslom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 62066x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
3 ks | vajcia |
100 g | polohrubá cirok múka |
80 ml | mlieko |
150 g | polohrubá pšeničná múka |
na potření: | |
50 g | maslo |
podľa chuti: | |
cukor múčka | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Na dosku si dáme obe múky, ktoré zmiešame s vajcami, štipku soli a mlieka. Vypracujeme husté cesto, ktoré necháme odležať na pár minút. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, ktorú ľahko osolíme. Pripravené cesto po častiach nastrúhame na hrubom strúhadle a občas premiešame, aby sa cesto neslepilo. Akonáhle cestoviny vyplávajú na povrch vody, vyberáme je pomocou naberačky a necháme v sitku odkvapkať. V malom kastrůlku speníme maslo. Dobre odkvapkané cirok cestoviny polejeme maslom a trochu pocukrujeme.