Čínsky čajový puding
- dezerty
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 13750x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | bielok |
2 lyžičky | ryžové víno |
1 lyžička | čajové lístky |
1 štipka | soľ |
2 lyžičky | cukor múčka |
1,5 lyžice | ryžová múka |
Postup prípravy receptu
Parný hrniec alebo hrniec s Paračkou naplníme vodou, ktorú privedieme k varu. Zvlášt dáme variť do hrnca alebo do varnej kanvice 1,5 šálky vody. Čajové lístky vložíme do malej čajové kanvice a zalejeme malým množstvom horúcej vody. Po 5 sekundách vodu zlejeme a kanvicu naplníme horúcou vodou. Necháme stáť 3 minúty, aby sa čajové lístky vylouhovaly. Kým sa lúhujú čaj, zmiešame v miske bielky, práškový cukor, ryžové víno, múku a štipku soli. Vytvoríme asi 1 / 2 šálky zmesi, ktorú vmiešame do šálky horúceho čaju. Zmes rozdelíme do malých misiek alebo šálok, ktoré by mali byť tak veľké, aby sa zmestili vedľa seba do parák v parnom hrnci. Varíme v pare asi 12-15 minút na miernom ohni.