Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Čínsky čajový puding

  • dezerty
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12989x
Čínsky čajový puding

Jednoduchý predjedlo z tradičnej čínskej kuchyne.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Čínsky čajový puding
recept Čínsky čajový puding sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky cukor múčka
1,5 lyžice ryžová múka
3 ks bielok
2 lyžičky ryžové víno
1 lyžička čajové lístky
1 štipka soľ

Postup prípravy receptu

Parný hrniec alebo hrniec s Paračkou naplníme vodou, ktorú privedieme k varu. Zvlášt dáme variť do hrnca alebo do varnej kanvice 1,5 šálky vody. Čajové lístky vložíme do malej čajové kanvice a zalejeme malým množstvom horúcej vody. Po 5 sekundách vodu zlejeme a kanvicu naplníme horúcou vodou. Necháme stáť 3 minúty, aby sa čajové lístky vylouhovaly. Kým sa lúhujú čaj, zmiešame v miske bielky, práškový cukor, ryžové víno, múku a štipku soli. Vytvoríme asi 1 / 2 šálky zmesi, ktorú vmiešame do šálky horúceho čaju. Zmes rozdelíme do malých misiek alebo šálok, ktoré by mali byť tak veľké, aby sa zmestili vedľa seba do parák v parnom hrnci. Varíme v pare asi 12-15 minút na miernom ohni.

Komentáre k receptu Čínsky čajový puding (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty