Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Čínske rezance s hovädzím mäsom

  • hlavné chody
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 147416x
Čínske rezance s hovädzím mäsom

Jednoduchý recept pre náročných.

vytlačiť recept Čínske rezance s hovädzím mäsom
recept Čínske rezance s hovädzím mäsom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice olej
2 dl čínsky vývar (karí pasta + rybia omáčka)
2 lyžice sójová omáčka
400 g mäso na sviečkovú
5 lyžíc vermút
10 g húb (Judášovej ucho)
1 strúčik cesnak
400 g ryžových nudlí (cestovín)
1 ks menšia cibuľa
1 ks stopka zeleru

Postup prípravy receptu

Rezance uvaríme, scedíme ich a uložíme na teplé miesto.
Medzitým vložíme do vlažnej vody huby a necháme ich asi 5min zmäknúť. Vo vysokej panvici, najlepšie woku, rozohrejeme olej, pridáme na jemné prúžky nakrájané mäso a osmažíme ho zo všetkých strán dohneda.
Potom vmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, pokrájaný zeler, pretlačený cesnak, zalejeme vínom a minútu podusíme. Potom pridáme vopred namočené huby, zalejeme vývarom a podusíme domäkka. Nakoniec vmiešame uvarené cestoviny a na miernom ohni prehrejeme krátko pod pokrievkou. Ochutíme sójovou omáčkou a môžeme podávať.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Čínske rezance s hovädzím mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty