Čínske rezance s hovädzím mäsom
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 147416x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | olej |
2 dl | čínsky vývar (karí pasta + rybia omáčka) |
2 lyžice | sójová omáčka |
400 g | mäso na sviečkovú |
5 lyžíc | vermút |
10 g | húb (Judášovej ucho) |
1 strúčik | cesnak |
400 g | ryžových nudlí (cestovín) |
1 ks | menšia cibuľa |
1 ks | stopka zeleru |
Postup prípravy receptu
Rezance uvaríme, scedíme ich a uložíme na teplé miesto.
Medzitým vložíme do vlažnej vody huby a necháme ich asi 5min zmäknúť. Vo vysokej panvici, najlepšie woku, rozohrejeme olej, pridáme na jemné prúžky nakrájané mäso a osmažíme ho zo všetkých strán dohneda.
Potom vmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, pokrájaný zeler, pretlačený cesnak, zalejeme vínom a minútu podusíme. Potom pridáme vopred namočené huby, zalejeme vývarom a podusíme domäkka. Nakoniec vmiešame uvarené cestoviny a na miernom ohni prehrejeme krátko pod pokrievkou. Ochutíme sójovou omáčkou a môžeme podávať.
Foto: www.profimedia.cz