Čínske mäso s mandľami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 63993x
Ďalší z mnohých receptov na čínu z kuracieho mäsa, cibule a mandlí.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie prsia |
marináda: | |
2 lyžice | sójová omáčka |
1 ks | cibula |
1 hrsť | mandle |
1 lyžička | soľ |
1 ks | žĺtok |
1 lyžička | vegeta |
2 lyžice | olej |
1/4 lyžičky | korenie |
1 lyžica | solamyl |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Mandle sparíme horúcou vodou a potom olúpeme. Olúpané mandle rozpolíme. Pripravíme si marinádu, do ktorej budeme mäso nakladať. Do misy dáme olej, pridáme všetko korenie, žĺtok, solamyl a premiešame. Potom do marinády pridáme nakrájanú cibuľu a mandle. Nakoniec do misy dáme mäso a všetko dôkladne premiešame. Misu vložíme do chladničky a necháme 24 hodín odležať. Druhý deň mäso opražíme zo všetkých strán dozlata a podávame. Vhodnou prílohou sú hranolčeky alebo dusená ryža.