Čínska polievka s hubami
- polievky
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 134740x
Je mnoho spôsobov, ako uvariť čínsku polievku. Vyskúšajte napríklad pikantné kapustová polievka s bravčovým mäsom a hubami.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/4 hlávky | bielej kapusty |
1 lyžica | ocot |
1 štipka | glutasol |
2 l | mäsový vývar |
zelená cibuľová vňať | |
2 lyžice | sójová omáčka |
2 lyžice | solamyl |
1 hrsť | sušené huby |
soľ | |
300 g | bravčové mäso |
2 lyžice | biele víno |
1 štipka | chilli korenie |
Postup prípravy receptu
Huby na chvíľu namočíme do vody, kapustu nakrájame na rezance. Vypláchnuté mäso nakrájame tiež na slabé rezance. Rozpálite si hrniec s olejom a mäso osmažíme je dočervena. Mäso posypeme čili korením a zalejeme vývarom. Môže to byť aj vývar z jednej kocky masového bujónu. Pridáme máčané huby, kapustu a povaríme 20 minút. Prilejeme sójovú omáčku, víno, štipku glutasolu, ocot a cukor. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a nalejeme ho do polievky. Za stáleho miešania ešte krátko povaríme, polievka zhustne. Tesne pred koncom varenia nasypeme do čínskej polievky s hubami nadrobno nakrájanú zelenú cibuľovú vňať. Ak sa vám bude zdať čínska polievka s hubami málo ostrá, stačí pridať viac čili korenia a sójovej omáčky.