Čína z pliecka
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 73041x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | solamyl |
1 hlávka | bielej kapusty |
2 ks | pór |
1/2 kg | bravčové pliecka |
1 pohár | voda |
2 ks | cibula |
1 ks | červená paprika |
3 strúčiky | cesnak |
podľa potreby: | |
olej | |
príloha: | |
čerstvá zelenina | |
ryža alebo hranolky |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na rezance, cesnak olúpeme a nakrájame na plátky, pridáme olúpanú cibuľu na kolieska. Takto pripravené suroviny zalejeme sójovou omáčkou a olejom, necháme 1 hodinu odležať. Zatiaľ si pripravíme očistenú zeleninu. Nakrájame kapustu na rezance, papriku na prúžky a pór na kolieska. Na panvicu dáme olej a na ňom dusíme mäsovú zmes domäkka. Pridáme nakrájanú zeleninu a chvíľu dusíme, až je zelenina mäkká. Nakoniec omáčku zahustíme vodou, do ktorej sme pridali 1 lyžicu solamylu. Chvíľu povaríme. Podávame s hranolčekmi alebo s ryžou. Taniere s Čínou z pliecka ozdobíme čerstvou zeleninou.