Čína šup šup
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 66406x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | muškátový oriešok |
400 g | koreňová zelenina |
300 g | kuracie prsia |
1 lyžica | škrobová bozkáva |
soľ | |
podľa chuti: | |
mletý zázvor | |
podľa potreby: | |
olivový olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso nakrájame na malé rezance a vložíme na rozpálenú panvicu. Smažíme na oleji dozlatista, potom pridáme koreňovú zeleninu. Najvyššie mrazenú zeleninu pod sviečkovú. Možno použiť aj čerstvú zeleninu nakrájanú na rezance, vopred očistenú (mrkva, zeler, petržlen). Podlejeme vodou, podusíme domäkka a občas podlejeme, občas premiešame. Ku koncu varu zalejeme čínu vodou s rozkvedlaným škrobom. Osolíme, ochutíme zázvorom a štipkou muškátu (ale naozaj len na špičku noža). Čínu šup šup podávame s varenou ryžou.