Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Čína s ananásom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60597x
Čína s ananásom

Naše deti majú veľmi radi Čínu a tak hľadám stále nové chute.

vytlačiť recept Čína s ananásom
recept Čína s ananásom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
1 plechovka zavárané ananás
3 lyžice solamyl
600 g kuracie stehenné rezeň
1 ks pór

marináda:

2 lyžice ananásová šťava
3 lyžičky sladká sójová omáčka
2 lyžičky korenie na čínu
2 lyžičky sójová omáčka

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso odblaníme a nakrájame na rezance. Cibuľu olúpeme a nakrájame na pol kolieska. V mise zmiešame dohromady mäso s cibuľou. Pridáme obe sójovej omáčky, korenie na čínu a 2 lyžice ananásovej šťavy z kompótu. Všetko zamiešame a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny odležať. Lepšie je nechať cez noc. Pór si nakrajame na kolíky, ananás scedíme a kocky přepůlíme. Na panvici rozpálime olej a vsypeme zmes mäsa a cibule. Rýchlo opečieme a potom 15 minút dusíme. Pridáme pór, ananás, ananásovú šťavu a dodusíme domäkka. Čínu s ananásom zahustíme solamylom rozmiešaným v troche ananásovej šťavy a podľa chuti osolíme. Čínu s ananásom podávame s hranolčekmi sypanými zelenú cibuľkou a zeleninovou oblohou. Výborná príloha je aj varená ryža.

Komentáre k receptu Čína s ananásom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt