Čína s ananásom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 66886x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
1 plechovka | zavárané ananás |
3 lyžice | solamyl |
600 g | kuracie stehenné rezeň |
1 ks | pór |
marináda: | |
2 lyžice | ananásová šťava |
3 lyžičky | sladká sójová omáčka |
2 lyžičky | korenie na čínu |
2 lyžičky | sójová omáčka |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso odblaníme a nakrájame na rezance. Cibuľu olúpeme a nakrájame na pol kolieska. V mise zmiešame dohromady mäso s cibuľou. Pridáme obe sójovej omáčky, korenie na čínu a 2 lyžice ananásovej šťavy z kompótu. Všetko zamiešame a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny odležať. Lepšie je nechať cez noc. Pór si nakrajame na kolíky, ananás scedíme a kocky přepůlíme. Na panvici rozpálime olej a vsypeme zmes mäsa a cibule. Rýchlo opečieme a potom 15 minút dusíme. Pridáme pór, ananás, ananásovú šťavu a dodusíme domäkka. Čínu s ananásom zahustíme solamylom rozmiešaným v troche ananásovej šťavy a podľa chuti osolíme. Čínu s ananásom podávame s hranolčekmi sypanými zelenú cibuľkou a zeleninovou oblohou. Výborná príloha je aj varená ryža.