Cigánska rolka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 128228x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | blaťácké zlato |
1 lyžica | hladká múka |
100 g | údená mozzarella |
1 ks | červená cibuľa |
4 ks | bravčová kotleta bez kosti |
mäsový vývar | |
1 lyžička | sójová omáčka |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Bravčové kotlety silne naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu olúpeme a rozdelíme na štvrtiny. Každý zo syrov rozdelíme na 4 diely. Do každej pripravenej kotlety zabalíme diel cibule a diel z každého druhu syra. Závitky dobre spojíme špáradlami. Na rozohriatom oleji závitky zo všetkých strán dôkladne opečieme a prepečie. Hotové vyberieme a uchováme v teple. Výpek zaprášime hladkou múkou, opražíme, pridáme sójovú omáčku a zalejeme trochou mäsového vývaru. Všetko rozvaríme na chutný sos. Cigáňske závitky servírujeme s ryžou, preliate soche.