Čierne špagety s plodmi mora
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 132759x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | malá cibuľa |
1 zväzok | petržlenová vňať |
3 - 4 strúčikov | cesnak |
200 - 300 g | plody mora |
200 g | cherry paradajka |
75 g | maslo |
mleté čierne korenie | |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu alebo šalotku spolu s cesnakom očistíme. Cibuľu nakrájame najemno, cesnak na drobné plátky. V panvici rozohrejeme trochu masla a cibuľu opražíme. Pridáme cesnak a opäť krátko osmažíme. Vsypeme plody mora - mušle, shrimps, chobotničky, krevety a necháme asi 12 minút dusiť. Zatiaľ si uvaríme špagety podľa návodu na obale. Špagety musí byť al dente. Paradajky rozpolíme a vňať nasekáme. Do takmer hotové morské zmesi pridáme paradajky a vňať, ochutíme soľou a hrubým korením a ešte krátko podusíme. Stačí asi 4 minúty. Na taniere rozdelíme špagety, ozdobíme je zmesou a ihneď podávame. Samozrejme môžeme použiť aj klasické biele špagety.