Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cícerový šalát s tuniakom

  • šaláty
  • španělská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 98549x
Cícerový šalát s tuniakom

Vynikajú recept na španielsky teplý ľahký šalát pre letné osvieženie.

vytlačiť recept Cícerový šalát s tuniakom
recept Cícerový šalát s tuniakom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice olivový olej
1 plechovka tuniak v oleji
3 ks vajcia natvrdo
150 g cícer

podľa chuti:

2 strúčiky cesnak
1 ks cibula

zálievka:

soľ
1 lyžica olivový olej
mleté čierne korenie
1 lyžica bylinkový ocot
1 lyžička hnedý cukor

Postup prípravy receptu

Cícer deň vopred namočíme a druhý deň ju uvaríme domäkka. Môžeme použiť jednu konzervu cícera v slanom náleve. Cícer scedíme a vsypeme do misy. Tuniaka otvoríme, olej zlejeme a mäso dáme stranou. Do oleja pridáme ocot, cukor a soľ podľa chuti a dôkladne rozšľaháme, než sa cukor rozpustí. Cibuľu a cesnak ošúpeme a spoločne nasekáme. V kastrůlku rozohrejeme olej a cibuľu s cesnakom ľahko osmažíme. Zmes pridáme k cícer. Do kastrůlku po cibuľu vložíme tuniaka z konzervy a krátko ho orestujeme. Stačí naozaj len krátko, aby sa mäso prehralo, ale nerozdrobilo na masová vlákna a zachovalo si tvar. Zatiaľ nakrájame vajcia na kúsky a pridáme ho k cícer. Horúceho tuniaka pridáme k cíceru a všetko zľahka zamiešame. Nakoniec šalát prelejeme podľa chuti zálievkou. Cizrnový šalát s tuniakom upravíme na taniere a ihneď podávame. Šalát môžeme ozdobiť rezančekmi pražené cíceru. Recept je pre 3 - 4 osoby.

Komentáre k receptu Cícerový šalát s tuniakom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty