Cícerový šalát s tuniakom
- šaláty
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 98549x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | olivový olej |
1 plechovka | tuniak v oleji |
3 ks | vajcia natvrdo |
150 g | cícer |
podľa chuti: | |
2 strúčiky | cesnak |
1 ks | cibula |
zálievka: | |
soľ | |
1 lyžica | olivový olej |
mleté čierne korenie | |
1 lyžica | bylinkový ocot |
1 lyžička | hnedý cukor |
Postup prípravy receptu
Cícer deň vopred namočíme a druhý deň ju uvaríme domäkka. Môžeme použiť jednu konzervu cícera v slanom náleve. Cícer scedíme a vsypeme do misy. Tuniaka otvoríme, olej zlejeme a mäso dáme stranou. Do oleja pridáme ocot, cukor a soľ podľa chuti a dôkladne rozšľaháme, než sa cukor rozpustí. Cibuľu a cesnak ošúpeme a spoločne nasekáme. V kastrůlku rozohrejeme olej a cibuľu s cesnakom ľahko osmažíme. Zmes pridáme k cícer. Do kastrůlku po cibuľu vložíme tuniaka z konzervy a krátko ho orestujeme. Stačí naozaj len krátko, aby sa mäso prehralo, ale nerozdrobilo na masová vlákna a zachovalo si tvar. Zatiaľ nakrájame vajcia na kúsky a pridáme ho k cícer. Horúceho tuniaka pridáme k cíceru a všetko zľahka zamiešame. Nakoniec šalát prelejeme podľa chuti zálievkou. Cizrnový šalát s tuniakom upravíme na taniere a ihneď podávame. Šalát môžeme ozdobiť rezančekmi pražené cíceru. Recept je pre 3 - 4 osoby.