Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cibuľový Quiche

  • chuťovky
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65968x
Cibuľový Quiche

Recept na slaný koláč priamo z Francúzska.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Cibuľový Quiche
recept Cibuľový Quiche sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

provensálske bylinky

cesto:

125 g maslo
100 ml vlažná voda
1 štipka soľ
300 g hladká múka

náplň:

6 ks veľká cibuľa
150 g Gouda
150 g slanina
olivový olej
2 ks žĺtok
mleté čierne korenie
biele víno
250 g krémová smotana

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olivový olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Z ingrediencií na cesto pripravíme cesto, necháme ho odpočinúť v chlade, najlepšie do ďalšieho dňa, ale aspoň hodinu. Cibuľa olúpeme, nakrájame na kolieska, osmažíme na oleji. Počas vyprážania pridáme slaninu nakrájanú na kocky a podlejeme vínom. Dusíme do odparenie vína. Odstavíme a necháme prechladnúť. Cibuľu a slaninu preložíme do misy bez prebytočného tuku. Osolíme, okoreníme, okoreníme provensálskymi bylinkami. Dáme predhriať rúru na 180 ° C. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4mm. Olivovým olejom vymazané koláčovú formu vyložíme cestom na dne i po stranách. Cesto na dne poprepichujeme vidličkou. Do cibuľové zmesi zatiaľ nahrubo nastrúhame syr, pridáme smotanu a obaja žĺtky. Nalejeme náplň do formy a zasunieme do vyhriatej rúry. Cibuľový Quiche pečieme 35 minút. Upečený cibuľový Quiche necháme mierne vychladnúť. Možno ho jesť studený i zatepla.

Komentáre k receptu Cibuľový Quiche (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty