Cibuľový koláč s orechmi
- hlavné chody
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 89924x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | žĺtok |
100 g | maslo |
3 lyžice | voda |
200 g | polohrubá múka |
na ozdobu: | |
50 g | vlašské orechy |
náplň: | |
50 g | eidam |
2 ks | vajcia |
1 štipka | muškátový oriešok |
1 štipka | mleté čierne korenie |
150 g | voda |
8 - 10 lyžíc | smotana na šľahanie |
3 - 4 ks | cibula |
50 g | maslo |
50 g | niva |
Postup prípravy receptu
Múku dobre premiešame s tukom, žĺtkom, štipkou soli a vodou. Necháme ho v chlade odpočinúť a pripravíme si náplň. Cibuľu pokrájame nadrobno a podusíme ju vo vode. Necháme ju vychladnúť. Potom pridáme maslo, vajce, smotanu, na kocky pokrájanú nivu a eidam, muškátový oriešok a asi 5 minút ohrievame. Syr sa rozpustí, vajíčka mierne zatuhne. Náplň odstavíme a necháme krátko vychladnúť. Uleželé cesto si rozvaľkáme a vyložíme ním pripravenú koláčovú formu. Nezabudneme na vyloženie cesta tiež pri okraji formy. Zároveň si nasekáme vlašské orechy, ktoré budeme potrebovať na posypanie náplne. Vychladol náplň navrstvíme na pripravené cesto vo forme, posypeme ju posekanými orechmi a dáme piecť do rúry na 150 ° C približne na 45 minút. Cibuľový koláč s orechmi podávame teplý, ale chutí aj studený ako príloha k vínu alebo dobrému pivu.