Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cibuľový koláč s orechmi

  • hlavné chody
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 89924x
Cibuľový koláč s orechmi

Netradičné slaný koláč sa hodí nielen ako hlavný chod, ale aj ako príloha k vínu a pivu.

vytlačiť recept Cibuľový koláč s orechmi
recept Cibuľový koláč s orechmi sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 ks žĺtok
100 g maslo
3 lyžice voda
200 g polohrubá múka

na ozdobu:

50 g vlašské orechy

náplň:

50 g eidam
2 ks vajcia
1 štipka muškátový oriešok
1 štipka mleté čierne korenie
150 g voda
8 - 10 lyžíc smotana na šľahanie
3 - 4 ks cibula
50 g maslo
50 g niva

Postup prípravy receptu

Múku dobre premiešame s tukom, žĺtkom, štipkou soli a vodou. Necháme ho v chlade odpočinúť a pripravíme si náplň. Cibuľu pokrájame nadrobno a podusíme ju vo vode. Necháme ju vychladnúť. Potom pridáme maslo, vajce, smotanu, na kocky pokrájanú nivu a eidam, muškátový oriešok a asi 5 minút ohrievame. Syr sa rozpustí, vajíčka mierne zatuhne. Náplň odstavíme a necháme krátko vychladnúť. Uleželé cesto si rozvaľkáme a vyložíme ním pripravenú koláčovú formu. Nezabudneme na vyloženie cesta tiež pri okraji formy. Zároveň si nasekáme vlašské orechy, ktoré budeme potrebovať na posypanie náplne. Vychladol náplň navrstvíme na pripravené cesto vo forme, posypeme ju posekanými orechmi a dáme piecť do rúry na 150 ° C približne na 45 minút. Cibuľový koláč s orechmi podávame teplý, ale chutí aj studený ako príloha k vínu alebo dobrému pivu.

Komentáre k receptu Cibuľový koláč s orechmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty