Cibuľový chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 4380x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžička | sušené droždie |
2 lyžice | olej |
1 ks | cibula |
540 g | polohrubá múka |
2 lyžičky | cukor |
2 lyžičky | soľ |
250 ml | voda |
Postup prípravy receptu
Do pekárne nalejeme vodu, 2 lyžice oleja, pridáme polohrubú múku. Do jedného rohu dáme cukor, do druhého soľ, doprostred droždie, ktoré rozmiešame v malom množstve vody. Pekáreň nastavíme na základný program, veľkosť strednej a stupeň prepečenia kôrky strednej alebo tmavšie. Po zvukovom signálu pridáme nakrájanú surovú alebo vypražení cibuľu. Po upečení položíme cibuľový chlieb na mriežku, prekryjeme utierkou a necháme vychladnúť.