Cibuľová marmeláda
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 134289x
Veľmi pikantná chuťovka, ktorú môžeme podávať k mäsu, jednohubkám alebo iným dobrotám. Táto "marmeláda" má veľmi široké spektrum použitia.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 strúčik | cesnak |
mleté čierne korenie | |
2 - 3 lyžíc | prírodná hnedá cukor |
2 ks | cibula |
muškátový oriešok | |
soľ | |
5 ks | červená cibuľa |
3 - 4 lyžičiek | vínny ocot (červený) |
3 lyžice | brandy |
3 lyžice | olivový olej |
70 g | maslo |
chilli korenie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cesnak nakrájame na tenké plátky a cibuľu na tenké kolieska. Čím tenšie kolieska budú, tým skôr budeme mať hotovo. V kastrůlku speníme maslo s olejom. Vsypeme cibuľu a asi 10 minút ju necháme len veľmi zvoľna restovat na miernom ohni. Potom prisypeme cesnak. Pridáme polovicu cukru a octu a všetko necháme 20 minút dusiť. Zmes zľahka osolíme a okoreníme. Pridáme štipku čili korenia a trochu nastrúhaného muškátového orieška. Zmes premiešame a ochutnáme. Podľa chuti pridáme zvyšný cukor a ocot. Zmes necháme asi 5 minút dusiť a prilejeme do nej brandy. Zmes necháme na ohni pomaly karamelizovat a vypariť z nej väčšinu tekutiny. Proste aby mala vzhľad klasickej marmelády.