Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cibuľová marmeláda

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133549x
Cibuľová marmeláda

Veľmi pikantná chuťovka, ktorú môžeme podávať k mäsu, jednohubkám alebo iným dobrotám. Táto "marmeláda" má veľmi široké spektrum použitia.

vytlačiť recept Cibuľová marmeláda
recept Cibuľová marmeláda sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

70 g maslo
chilli korenie
1 strúčik cesnak
mleté čierne korenie
2 - 3 lyžíc prírodná hnedá cukor
2 ks cibula
muškátový oriešok
soľ
5 ks červená cibuľa
3 - 4 lyžičiek vínny ocot (červený)
3 lyžice brandy
3 lyžice olivový olej

Postup prípravy receptu

Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cesnak nakrájame na tenké plátky a cibuľu na tenké kolieska. Čím tenšie kolieska budú, tým skôr budeme mať hotovo. V kastrůlku speníme maslo s olejom. Vsypeme cibuľu a asi 10 minút ju necháme len veľmi zvoľna restovat na miernom ohni. Potom prisypeme cesnak. Pridáme polovicu cukru a octu a všetko necháme 20 minút dusiť. Zmes zľahka osolíme a okoreníme. Pridáme štipku čili korenia a trochu nastrúhaného muškátového orieška. Zmes premiešame a ochutnáme. Podľa chuti pridáme zvyšný cukor a ocot. Zmes necháme asi 5 minút dusiť a prilejeme do nej brandy. Zmes necháme na ohni pomaly karamelizovat a vypariť z nej väčšinu tekutiny. Proste aby mala vzhľad klasickej marmelády.

Komentáre k receptu Cibuľová marmeláda (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty