Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cibuľová marmeláda

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133632x
Cibuľová marmeláda

Veľmi pikantná chuťovka, ktorú môžeme podávať k mäsu, jednohubkám alebo iným dobrotám. Táto "marmeláda" má veľmi široké spektrum použitia.

vytlačiť recept Cibuľová marmeláda
recept Cibuľová marmeláda sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 ks červená cibuľa
3 - 4 lyžičiek vínny ocot (červený)
3 lyžice brandy
3 lyžice olivový olej
70 g maslo
chilli korenie
1 strúčik cesnak
mleté čierne korenie
2 - 3 lyžíc prírodná hnedá cukor
2 ks cibula
muškátový oriešok
soľ

Postup prípravy receptu

Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cesnak nakrájame na tenké plátky a cibuľu na tenké kolieska. Čím tenšie kolieska budú, tým skôr budeme mať hotovo. V kastrůlku speníme maslo s olejom. Vsypeme cibuľu a asi 10 minút ju necháme len veľmi zvoľna restovat na miernom ohni. Potom prisypeme cesnak. Pridáme polovicu cukru a octu a všetko necháme 20 minút dusiť. Zmes zľahka osolíme a okoreníme. Pridáme štipku čili korenia a trochu nastrúhaného muškátového orieška. Zmes premiešame a ochutnáme. Podľa chuti pridáme zvyšný cukor a ocot. Zmes necháme asi 5 minút dusiť a prilejeme do nej brandy. Zmes necháme na ohni pomaly karamelizovat a vypariť z nej väčšinu tekutiny. Proste aby mala vzhľad klasickej marmelády.

Komentáre k receptu Cibuľová marmeláda (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty