Cibulačka na víne
- polievky
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 11198x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 guličky | nové korenie |
1 ks | badyán |
1 l | silný kurací vývar |
150 ml | biele víno |
2 strúčiky | cesnak |
6 ks | stredne veľká cibuľa |
podľa chuti: | |
soľ | |
6 guličiek | čierne korenie |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
maslo | |
príloha: | |
hrianky s cesnakom | |
strúhaný parmezán |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na silnejšie kolieska. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na masle orestujeme cibuľu do svetlo žltej farby, potom pridáme plátky cesnaku. Asi po jednej minúte všetko zalejeme bielym vínom a miešame tak dlho, kým sa víno úplne neodparí. Potom prilejeme silný kurací vývar, pridáme všetko korenie a zvoľna varíme asi 15 minút. Polievku môžeme jemne zahustit kúskom masla, ktoré obalíme v hladkej múke a 1 minútu v polievke povaríme. Cibulačka na víne podávame so strúhaným parmezánom a chlebovými hrianka, potretým cesnakom.