Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cibulačka na víne

  • polievky
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 10400x
Cibulačka na víne

Cibuľovou polievku s kuracím vývarom podávame s hrianka a strúhaným syrom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Cibulačka na víne
recept Cibulačka na víne sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 strúčiky cesnak
6 ks stredne veľká cibuľa
2 guličky nové korenie
1 ks badyán
1 l silný kurací vývar
150 ml biele víno

podľa chuti:

6 guličiek čierne korenie
soľ

podľa potreby:

maslo
hladká múka

príloha:

hrianky s cesnakom
strúhaný parmezán

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na silnejšie kolieska. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na masle orestujeme cibuľu do svetlo žltej farby, potom pridáme plátky cesnaku. Asi po jednej minúte všetko zalejeme bielym vínom a miešame tak dlho, kým sa víno úplne neodparí. Potom prilejeme silný kurací vývar, pridáme všetko korenie a zvoľna varíme asi 15 minút. Polievku môžeme jemne zahustit kúskom masla, ktoré obalíme v hladkej múke a 1 minútu v polievke povaríme. Cibulačka na víne podávame so strúhaným parmezánom a chlebovými hrianka, potretým cesnakom.

Komentáre k receptu Cibulačka na víne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty