Chudobní rytieri
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 134132x
Veľmi dobrý sladký pokrm, chuťovo podobný palacinkám. Stačí mať po ruke rožky, puding, mlieko a marmeládu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
hladká múka | |
1 balíček | vanilkový cukor |
rožky | |
2 balíčky | vanilkový puding |
500 ml | mlieko |
1 lyžica | cukor |
podľa potreby: | |
marmeláda | |
olej |
Postup prípravy receptu
Do misky si nalejeme menšiu polovicu mlieka. Asi 2 dl. Vmiešame lyžicu cukru a 1 pudingový prášok. Do druhej misky vlejeme zvyšok mlieka, vanilkový cukor, druhý puding a metličkou prošleháme. Potom postupne přišleháváme hladkú múku, až nám vznikne cestíčko. To musí byť akurát husté, aby nestekala. Rozkrojíme rožok na polovice a obe polovičky namočíme do zmesi v prvej miske. Dôležité je namočiť je len krátko, aby moc nenasiakla. Ak je potrebné vytlačíme prebytočné mlieko. Potom rožok potrieme džemom, spojíme ho a obalíme v cestíčku. V rozpálenej panvici na oleji je pečieme krásne dozlatista. Zlatistej rytiera podávame horúce alebo studené.