Chudobné halušky s kyslou kapustou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 133247x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | polohrubá múka |
850 ml | voda |
2 balíčky | kyslá kapusta |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
mletá sladká paprika |
Postup prípravy receptu
Do misy vlejeme vodu, osolíme a rozmiešame vajcia postupne pridávame múku. Vymiešame hladké cestíčko. V hrnci privedieme k varu vodu, osolíme ju a cez sito na halušky do vody tvoríme halušky. Varíme je, ako vyplávajú na povrch. Uvarené halušky vyberieme, prípadne prepláchneme. Medzitým si kyslá kapusta podľa chuti prepláchneme a překrájíme. V hrnci rozpálime olej a vložíme kapustu a smažíme, kým kapusta dosklovita. Potom je osolíme, osladíme a pridáme sladkú mletú papriku. Kapusta už len krátko osmažíme. Nakoniec chudobné halušky zmiešame s kapustou a môžeme podávať.