Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Chrumkavý losos so smotanovým prelivom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8229x
Chrumkavý losos so smotanovým prelivom

Opäť jeden recept na vynikajúcu rybu.

vytlačiť recept Chrumkavý losos so smotanovým prelivom
recept Chrumkavý losos so smotanovým prelivom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks losos s kožou (filet)
1 lyžička olivový olej
citrón
soľ
hladká múka
tymián
saturejka

omáčka:

soľ
1 kelímok smotana na šľahanie
1 hrsť Cibulková vňať
saturejka
1,5 lyžice smotanový chren

Postup prípravy receptu

Lososa necháme rozmraziť, umyjeme a pokvapkáme citrónom. Necháme asi hodinu odležať. Medzitým si nakrájame vňať cibuľky na jemné kolieska. Filety lososa osolíme, posypeme tymianom, saturejkou, pokvapkáme olejom a všetko korenie do mäsa zatlačíme. Necháme marinovať 4 - 5 hodín. Na panvici rozohrejeme olej a lososa obaleného v hladkej múke osmažíme po oboch stranách do chrumkava. Omáčku si pripravíme nasledovne. Cibuľku osmažíme na oleji, až krásne zavonia. Prilejeme smotanu, vmiešame chren, korenie a soľ. Necháme len krátko prebublať, stačí 3 - 4 minúty. Chrumkavého lososa na tanieri prelejeme smotanovou omáčkou, pridáme citrón pre zakapání a podávame ako hlavný chod. Prílohou môžu byť zemiaky na akýkoľvek spôsob.

Komentáre k receptu Chrumkavý losos so smotanovým prelivom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty