Chrumkavý losos so smotanovým prelivom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 8229x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | losos s kožou (filet) |
1 lyžička | olivový olej |
citrón | |
soľ | |
hladká múka | |
tymián | |
saturejka | |
omáčka: | |
soľ | |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
1 hrsť | Cibulková vňať |
saturejka | |
1,5 lyžice | smotanový chren |
Postup prípravy receptu
Lososa necháme rozmraziť, umyjeme a pokvapkáme citrónom. Necháme asi hodinu odležať. Medzitým si nakrájame vňať cibuľky na jemné kolieska. Filety lososa osolíme, posypeme tymianom, saturejkou, pokvapkáme olejom a všetko korenie do mäsa zatlačíme. Necháme marinovať 4 - 5 hodín. Na panvici rozohrejeme olej a lososa obaleného v hladkej múke osmažíme po oboch stranách do chrumkava. Omáčku si pripravíme nasledovne. Cibuľku osmažíme na oleji, až krásne zavonia. Prilejeme smotanu, vmiešame chren, korenie a soľ. Necháme len krátko prebublať, stačí 3 - 4 minúty. Chrumkavého lososa na tanieri prelejeme smotanovou omáčkou, pridáme citrón pre zakapání a podávame ako hlavný chod. Prílohou môžu byť zemiaky na akýkoľvek spôsob.