Chrumkavé zemiakové placky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 147699x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté biele korenie | |
500 g | zemiaky |
drvená rasca | |
soľ | |
majorana | |
10 cl | mlieko |
3 lyžice | polohrubá múka |
1 ks | vajcia |
tuk na vyprážanie | |
5 strúčikov | cesnak |
Postup prípravy receptu
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nastrúhame na jemno a vytlačíme z nich všetku vodu. Pridáme mlieko, cesnak rozotrený so soľou, vajcia, drhnutie majoránku, rascu a nakoniec múku a vymiešame cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť. Na panvici rozpálime tuk, naberačkou nalejeme cesto a stierkou rozotrieme na tenkú placku. Smažíme z oboch strán dozlatista. Vynikajúce sú s kapustou.
Komentáre k receptu Chrumkavé zemiakové placky (1 komentár)
-
vaness
31.March 2014 13:15
ok