Chrumkavé šafránové zemiaky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 63611x
Recept na netradične pečené chrumkavé zemiaky s šafránom, ktoré podáme k pečeným mäsám. Chutia aj samostatne s cibuľkou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | mletý šafran |
1 kg | zemiaky |
na ozdobu: | |
vňaťovú cibuľka | |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Stredne veľké zemiaky olúpeme a nakrájame na polovičky, väčšie zemiaky nakrájame na štvrťky. Vložíme do hrnca, osolíme a pridáme polku množstvo mletého šafranu. ¨ Teraz zemiaky zalejeme vriacou vodou tak, aby boli ponorené asi do 3 / 4. Privedieme je k varu a prudko povaríme asi 7 minút. Potom zemiaky zlejeme a prikryjeme na 2 minúty pokrievkou. Po uplynutí doby hrncom niekoľkokrát zatrasiete. Okraje zemiakov sa roztřepí. Druhý diel šafranu rozotrieme s olejom. Na silnejšie plech nalejeme olivový olej a vložíme do horúcej rúry na hornej rošt. Akonáhle je olej rozpálený rozložíme naň pretrepaní zemiaky. Teraz je na plechu potrieme šafránovým olejom a pečieme asi 40 minút v horúcej rúre pri 220 ° C. Zemiaky sú krásne zlatisté a chrumkavé. Používame ich pre slávnostné príležitosti ako prílohu k pečeným mäsám, alebo ako samostatný pokrm so zeleninou ako vegetariánsku pochúťku. Chrumkavé Šafránová zemiaky výborne chutia posypanej jarnou cibuľkou.