Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Chrumkavé šafránové zemiaky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63611x
Chrumkavé šafránové zemiaky

Recept na netradične pečené chrumkavé zemiaky s šafránom, ktoré podáme k pečeným mäsám. Chutia aj samostatne s cibuľkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Chrumkavé šafránové zemiaky
recept Chrumkavé šafránové zemiaky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička mletý šafran
1 kg zemiaky

na ozdobu:

vňaťovú cibuľka

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Stredne veľké zemiaky olúpeme a nakrájame na polovičky, väčšie zemiaky nakrájame na štvrťky. Vložíme do hrnca, osolíme a pridáme polku množstvo mletého šafranu. ¨ Teraz zemiaky zalejeme vriacou vodou tak, aby boli ponorené asi do 3 / 4. Privedieme je k varu a prudko povaríme asi 7 minút. Potom zemiaky zlejeme a prikryjeme na 2 minúty pokrievkou. Po uplynutí doby hrncom niekoľkokrát zatrasiete. Okraje zemiakov sa roztřepí. Druhý diel šafranu rozotrieme s olejom. Na silnejšie plech nalejeme olivový olej a vložíme do horúcej rúry na hornej rošt. Akonáhle je olej rozpálený rozložíme naň pretrepaní zemiaky. Teraz je na plechu potrieme šafránovým olejom a pečieme asi 40 minút v horúcej rúre pri 220 ° C. Zemiaky sú krásne zlatisté a chrumkavé. Používame ich pre slávnostné príležitosti ako prílohu k pečeným mäsám, alebo ako samostatný pokrm so zeleninou ako vegetariánsku pochúťku. Chrumkavé Šafránová zemiaky výborne chutia posypanej jarnou cibuľkou.

Komentáre k receptu Chrumkavé šafránové zemiaky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty