Chrumkavé kurča s korením a pomarančom
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 35455x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | škrob na mäso |
5 ks | bobkový list |
1 ks | kurča |
1 l | olej na vyprážanie |
1 lyžica | glutasol |
soľ | |
1 ks | hviezdička badiánu |
1 lyžica | vodka |
1 kg | pomaranč |
1 balíček | mleté biele korenie |
20 ks | klinček |
pomarančová kôra | |
1 lyžica | med |
5 lyžíc | ocot |
Postup prípravy receptu
Do 3 litrov vody dáme glutasol, korenie, hviezdičku badiánu, klinček, bobkový list a pomarančovú kôru z 1 pomaranča. Osolíme (4lžíce), premiešame a necháme do druhého dňa štát. Pridáme ocot, vodku, med a škrob a povaríme 10 minút. Do takto pripravenej marinády vložíme kurča a varíme domäkka (asi 20 minút). Potom kurča naporcuje nožnicami na kúsky (asi 8cm) is kosťami. Do väčšej panvice dáme celý olej, ten rozpálime a kúsky kuraťa osmažíme dozlatista. Pomaranče olúpeme na mesiačiky, tie ešte rozkrojíme na tri dieliky a podávame ku křupavému kurčaťu ako prílohu.