Špargľová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 148673x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté biele korenie | |
100 ml | mlieko |
4 lyžice | sherry (suché) |
2 lyžice | bylinkovej maslo |
150 g | sladká smotana |
2 lyžice | hladká múka |
1 l | vývar |
600 g | špargľa |
na ozdobu: | |
6 lyžíc | lieskové hoblinkami |
6 lyžíc | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
soľ | |
trstinový cukor |
Postup prípravy receptu
Špargľový výhonky olúpeme. Odrežeme a odložíme špičky. Špargľa nakrájame na 2 cm široké plátky. V hrnci rozpustíme maslo a všetok nakrájaný špargľu na ňom podusíme. Zmes zaprášime múkou a speníme dozlata. Všetko podlejeme mliekom a vývarom a necháme 10 minút variť na miernom ohni. Potom polievku rozmixujeme, pridáme kúsky špargle, smotanu a necháme mierne variť ďalších 5 minút. Polievku ochutíme soľou, korením, cukrom a sherry. Na teflónovej panvici opražíme lieskové hoblinky. Špargľovú polievku podávame teplú. Zdobíme kyslou smotanou a praženými lieskovými hoblinkami. Foto: Profimedia.cz